dimarts, 4 de desembre del 2012

Una fugaç píndola


Als seus seixanta anys Jean Marc Rouillan després de mitja vida en la clandestinitat i altra empresonada, sentència: “no em preguntes si sóc lliure. Jo era lliure, quan lluitava per la llibertat”.

Inspirem-nos en les seues paraules i deixem la trista prudència per als feligresos del sistema. Assaltar el cel sense concessions, sense anàlisi que evite la nostra impacient envestida. Segurament no és l’estratègia correcta però preferim la vida apasionada de qui s’aval·lota contra la injustícia, que transitar pel càlcul polític de cada pas dins aquest sistema. 




Fotografia de Lewis Hine
Sí, insultar al teu cap en el treball, rebelar-te contra la passivitat dels teus companys d’aula, pintar un grafit als murs tristos del teu barri, reclamar-te orgullosament anti-sistema, i per què no? estarrufar-nos mentre enlairem columnes de fum sobre la silueta de la nostra ciutat darrere les barricades de la propera vaga general.  

Ens despullem cada vegada que diem el que pensem, cada vegada que escrivim el que somiem, cada vegada que practiquem el que parlem. Així seguim creant-nos més enemics entre la classe acabalada, entre qui encara té algun privilegi a defensar. No tenim cap pudor de la nostra ingenua nuesa perquè estem més còmodes evitant la semàntica hipócrita dels professionals de la política.

La gramàtica de l’antagonisme sols té un principi inamovible: rebel·lar-se contra la injustícia. Si volem un canvi vertader haurem de caminar per una senda diferent.

2 comentaris:

  1. LLibres de Jean Marc Rouillan 100% recomanables disponibles a la Distri Comú (Casal Popular de Castelló):

    - Odio las mañanas.
    - Paul de Épinettes o la mixomatosis panóptica.
    - De memoria I.
    - De memoria II.

    ResponElimina
  2. Sóc soci del Casal Popular i membre del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica. Es molt interessant el vostre blog. Anim ! No he trobat un enllaç per respondre i he col·locat aquí el comentari.
    Jo tinc un blog que es titula patrimoni en extinció. Es un blog en defensa del patrimoni material, sobre tot de la guerra civil que està oblidat i abandonat. Aporto text crític i fotos.
    Fins un altre !

    ResponElimina